Kninsko komunalno poduzeće o puževima: Ne ubijajte ih, privlači ih energija groblja

KAKO je to običaj s firmama lokalnih i regionalnih samouprava, kninsko komunalno poduzeće Čistoća i zelenilo ima svoju internetsku stranicu.

Radi se o firmi koja provodi i razvija sustav gospodarenja otpadom, ali i održava čistoću javno-prometnih površina. Uglavnom, sve po nekom uobičajenom redu nude se tu podaci o radnom vremenu, informacije o rasporedu odvoza po mjesecima, a moguće je vidjeti i pravilnike i odluke, kao i financijska izvješća.

"Energija groblja privlači žive puževe"

Međutim, ima tu i podsektor koji se bavi pitanjima i odgovorima. A priloženi tekst, u najmanju ruku, živopisno je opisan.

Posebno nam je zapeo za oko odgovor koji se tiče pitanja kako se riješiti puževa golaća. Jednostavno, kad se očekuje neki odgovor koji će korespondirati s nekakvim znanstveno-stručnim izrazima, iznenadi onda odgovor koji tu stoji, a koji gravitira, najjednostavnije rečeno, ka njuejdževskoj frazeologiji.

Spominje se tu kako je ubijanje puževa popraćeno mržnjom, ali i kako energija groblja privlači žive puževe jer životna energija pobija energiju smrti.

No, cijeli citat možete vidjeti ovdje.

Također, nije to sve onako, pa recimo, čudno oko puževa, jer se još na jednom mjestu spominje energija koju oni ne vole.

Od lišća do uskrsnih jaja

Autor/ica teksta gaji odnos i prema lišću.

Također, mogu se tu odjednom pronaći i - savjeti kako ukrasiti uskrsna jaja. 

 

Zanimljiva su i pjesnička opažanja općenito o kompostiranju.

Osim toga, primijetili smo i neke nelogičnosti i tipfelere, kakvi se na ovakvim mjestima ne bi smjeli nalaziti.

Pitali smo ovo poduzeće tko je autor teksta i otkad isti datira, ali i zašto objavljuju ovakve navode. Odgovor nismo dobili.

 

Pročitajte više