Ovo su poruke koje su prijatelji poginule curice ostavili na cesti u Zagrebu

Foto: Neva Zganec/PIXSELL

U Ulici Žitnjak u Zagrebu, gdje je vozač kamiona s neispravnim kočnicama u petak oko 12:40 usmrtio djevojčicu (9) na zebri, nakon što je izašla iz školskog autobusa, ljudi ostavljaju lampione i cvijeće. 

Ostavljen je i plišani medvjedić. 

Posebno su potresne emotivne poruke malenih prijatelja poginule djevojčice, učenice 3.c razreda Osnovne škole Petruševec. 

 

"Gdje je ona djevojčica, ona s prelijepim osmijehom? Što će tako divna duša tamo gore?"

"Draga naša prijateljice. Nek te čuvaju anđeli. Voli te tvoj 3.C", stoji na jednoj od dječjim rukama ispisanih poruka ostavljenima na ogradi na ulici. 

Karla, Lejla, Ana, Leonarda ostavile su dirljivu poruku u kojoj su se zapitale gdje je ona djevojčica s prelijepim osmijehom.

"Gdje je ona djevojčica? Ona s prelijepim osmijehom? Samotno lutam i samo tebe tražim, na velikom uglu ne mogu te naći. Uvenuše rujni cvjetovi. Tvoje ime i tvoj osmijeh. Nigdje nikog nema, ni čovjeka, ni ptice. Prolazim kroz tišinu. Pusto mi je srce i žalosno lice. Stojim pored puta i gledam u prazno. Gdje si se skrila, anđele?

Čujem pjev slavuja. Negdje iz daljine. Dolaze li po tebe? Što će tako divna duša tamo gore?
Sunce je obasjalo nebo. Sjedim i razgovaram s prijateljima. Tvom glasu više ni traga. Grad šuti kao u noć.

Znam, doći ćeš stazom iza škole i nadgledati svoje prazno mjesto, ali školskim hodnikom će se čuti samo tišina. Nema riječi koje mogu opisati koliko nam je žao zbog tvog preranog odlaska. Nebo je dobilo prekrasnog anđela", stoji u poruci. 

Vozač će se braniti sa slobode

Vozač (45) koji je kamionom naletio na devetogodišnju djevojčicu na zagrebačkom Žitnjaku i usmrtio je pušten je na slobodu i ne mora u istražni zatvor.

Muškarac je ispitan te je DORH zatražio određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, ali je sudac odbio prijedlog. "Sudac je taj prijedlog odbio te po primitku pisanog otpravka protiv tog rješenja podnijet će se žalba", kažu iz Općinskog kaznenog državnog odvjetništva Zagreb.

Podsjetimo, policija je jučer objavila detaljno priopćenje o nesreći. Navode da je djevojčica cestu prelazila preko zebre te da kamion koji je naletio na nju nije imao ispravne kočnice.

Pročitajte više