Panenić: Gredelj je u Iranu dogovorio posao stoljeća

Screenshot: RTL

MINISTAR gospodarstva Tomislav Panenić nakon povratka iz Irana gdje je sudjelovao na sastanku s gospodarstvenicima, kazao je kako je pred tvrtkom Gredelj posao stoljeća. Gredelj je naime u Iranu dogovorio poslove vrijedne više od 100 milijuna dolara.

"Vlada stoji iza poslova koji se tamo dogovaraju. Mi smo se konkretno upoznali s modelima financiranja i u razgovoru s njihovim ministrom industrije iskazan je problem oko osiguranja financijskih i bankovnih jamstva. U sljedećim danima ćemo to podignuti na višu razinu i da se ti poslovi mogu realizirati", rekao je Panenić u vijestima RTL-a.

Osvrnuo se i na izjavu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave koji je kazao kako postoji potencijalni investitor koji bi zaposlio između 300 i 500 ljudi.

"Ne bi bilo u redu otkriti ime investitora u ovoj fazi dogovora. Ovim posjetom smo dali potporu i investitori i Gradu Vukovaru da se to proba realizirati. Sa strane Vlade smo razgovarali o mogućnostima, a ja ću to prezentirati kolegama da nađemo rješenje da ta investicija bude realizirana. Radi se o stranom investitoru", rekao je Panenić.

Komentirao je aferu Konzultantica te kazao kako se slaže se premijerom da treba nastaviti arbitražu.

Osvrnuo se i na najave privatizacije tvrtki ACI i Podravka.

"To su probni baloni koji se puštaju. Nitko nije službeno rekao nijedno ime i ne bih ulazio u raspravu o tome", zaključio je Panenić.

Pročitajte više