PAPA PREDVODI SVEČANOST BEATIFIKACIJE U LORETU

Papa Ivan Pavao II. predvodi u nedjelju svečanost beatifikacije i misu na otvorenom u Loretu u Italiji, a na misi se okupilo više od sto tisuća vjernika.

Jednodnevno putovanje koje će Papi vjerojatno biti posljednje u ovoj godini, obilježeno je snažnim mjerama sigurnosti i zabrinutošću za njegovo zdravlje.

Na tom su području raspoređene stotine policajaca, a cijeli će dan za promet biti zatvorene glavne ceste i zračni promet oko Loreta blizu Ancone.

Papi su 84 godine i boluje od Parkinsonove bolesti, a kad je sredinom kolovoza posjetio francusko svetište Lourdes doimao se izrazito slabim i više je puta za govora ostajao bez daha.

Na put od oko 250 km do Loreta u nedjelju se uputio helikopterom, a zatim je na glavnu pozornicu stigao otvorenim papamobilom.

Ondje je predvodio proglašenje blaženima troje pripadnika Katoličke akcije, laičke organizacije utemeljene 1925. uz podršku pape Pija IX.

Blaženicima će postati dvoje Talijana, Alberto Marvelli (1918.-1946.) i Pina Suriano (1915.-1950.) te španjolski svećenik Pietro Tarres (1905.-1950.).

(Hina) xvm ysd

Pročitajte više