Papa se neće pojaviti na bolničkom prozoru tijekom Angelusa

BLAGOSLOV pape Ivana Pavla II. tijekom nedjeljnog Angelusa u njegovo će ime podariti argentinski nadbiskup Leonardo Sandri, a Papa se neće pojaviti na prozoru svoje sobe u rimskoj bolnici Gemelli, objavio je u subotu Vatikan.

"Tekst poruke Svetog Oca u nedelju će pročitati mosinjor Sandri", piše u kratkom priopćenju vatikanskog glasnogovornika Joaquina Navarro-Vallsa.

Monsinjor Sandri, zamjenik državnog tajnika Angela Sodana, "vodit će marijansku molitvu i podarit će u ime Svetog Oca blagoslov vjernicima na Trgu svetog Petra", nastavlja se u priopćenju.

"Sveti će Otac sudjelovati u molitvi iz svoje sobe u bolnici Gemelli, ali se neće pojaviti na prozoru", zaključuje se u priopćenju.

Papa Ivan Pavao Drugi i drugu je noć u bolnici, nakon hitne traheotomije u četvrtak navečer, proveo mirno, javili su u subotu ujutro talijanski mediji. Vatikanski dužnosnici veruju da će se Papa nastaviti oporavljati bez komplikacija, navodi isti izvor, a Svetom je Ocu savjetovano da nekoliko dana nakon traheotmije ne pokušava govoriti.



Pročitajte više