Paraga u Splitu: HDZ i SDP su u sporazumu

PREDSJEDNIK HSP-a 1861 Dobroslav Paraga na današnjoj konferenciji za novinare u Splitu ustvrdio je kako je na hrvatskoj političkoj sceni na snazi "urotnički sporazum HDZ-a i SDP-a", a najveći je dokaz za to, kaže Paraga, da "SDP nije ni taknuo u svom mandatu HDZ-ov kriminal, što je SDP-u i najveći grijeh".

"Račan me drži u potpunoj cenzuri", tvrdi Paraga, ističući kako je sadašnja vlast režirana iz inozemstva te da Hrvatska neće ući u Europsku uniju 2007. godine. Paraga procjenjuje da će i nakon izbora na hrvatskoj političkoj sceni biti status quo, bez obzira tko formira vladu.

Na konferenciji je govorio i novi član te stranke Zoran Kastropil, vijećnik u splitskom Gradskom vijeću. Rekao je kako je imao ponuda brojnih stranaka da im se priključi, ali "ne zato što ga cijene, nego što im treba njegov glas".

Glas Zorana Kastropila, tada nezavisnog vijećnika u Gradskom vijeću, bio je odlučujući za nedavni izbor gradonačelnika Splita Mire Buličića. No, Kastropil se samo nakon dvadeset dana predomislio i tražio izglasavanje nepovjerenja Buličiću, ali nije za to uspio skupiti potpise devet vijećnika. Nakon toga je odlučio pristupiti Paraginoj stranci, a danas je kazao da u Gradskom vijeću nema vlasti, ni oporbe, da je odnos 24:1, odnosno da je on jedina oporba u vijeću u kojemu sada nastupa kao vijećnik Paragine stranke.

Pročitajte više