Paravac odbacuje Sanaderovu incijativu

SRPSKI član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Borislav Paravac neizravno je odbacio mogućnost sazivanja nove međunarodne konferencije o BiH, što je nedavno predložio hrvatski premijer Ivo Sanader.

U priopćenju iz Paravčeva ureda dostavljenom u četvrtak medijima u Sarajevu navodi se da je inicijativa premijera Sanadera "na tragu razmišljanja onih političkih stranaka i njihovih lidera koji su od početka nezadovoljni daytonskim rješenjima".

"Nije dakle problem u Sanaderu nego u domaćim političarima kao što je (Adnan) Terzić koji je sam priznao da je ta inicijativa rezultat njegove zabrinutosti što će biti s BiH kada ode Ured visokog predstavnika (OHR)", stajalište je Paravca u čijoj se izjavi predsjednik Vijeća ministara BiH Adnan Terzić optužuje da na neprimjeren način od drugih traži pomoć za rješavanje pitanja budućnosti vlastite zemlje.

U priopćenju se na kraju ističe da trajna rješenja za BiH mogu naći samo oni koji u njoj žive, a da je pomoć svih dobronamjernih političara i institucija dobrodošla.

Svaki drugi pristup, smatra Paravac, samo bi proizveo novu krizu s opasnim posljedicama.

Pročitajte više