Paru iz SAD-a kćer je oteta prije 51 godinu. Ponovno ih je spojilo DNA testiranje

Foto: Facebook

OBITELJ u Forth Worthu u Teksasu ponovno se sastala sa svojom kćeri koja je kao beba oteta prije više od 50 godina, javlja CNN. Do njihovog susreta je došlo zbog podudaranja u bazi podataka 23andMe,  tvrtke za testiranje DNK za otkrivanje podrijetla. 

Melissa Highsmith je 1971. imala samo 22 mjeseca kada ju je navodno otela žena koja je bila njena dadilja. Mellisa, odgojena pod imenom Melanie, živjela je u Fort Worthu veći dio svog života, a nikad nije saznala da je oteta. 

Nije imala pojma da je njezina obitelj traži sve dok joj se nisu javili putem Facebooka. Isprva je mislila da bi poruka mogla biti prijevara. "Otac mi je poslao poruku na Messengeru i rekao mi je: ‘Znaš, tražim svoju kćer 51 godinu’", rekla je. 

Službeno testiranje potvrdilo sumnje

Obitelj ju je pronašla zbog podudaranja DNA s jednom od njezine djece putem 23andMe. Nakon toga su se njezini roditelji susreli s njom i obavili službeno testiranje. "Jednostavno nisam mogla vjerovati. Mislila sam da je više nikad neću vidjeti", rekla je njezina majka Alta Apantenco. 

Kaznena zastara istekla je 20 godina nakon Melissinog 18. rođendana, ali je odjel rekao da će nastaviti istragu kako bi "otkrio sve dostupne informacije o Melissinoj otmici koja se dogodila prije 51 godinu". 

Sharon Highsmith, Melissina mlađa sestra, rekla je da su roditelji učinili najbolje što su mogli s ograničenim resursima koje su imali. "50 godina je moja mama živjela s osjećajem krivnje zbog gubitka Melisse. Također je živjela s optužbama zajednice i cijele zemlje da je povrijedila ili ubila vlastitu bebu. Tako mi je drago što se Melisa vratila. Nikada ne gubite nadu", rekla je Sharon. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više