Pašalić: Vlast je neznalačka i nekompetentna

PREDSJEDNIK Hrvatskoga bloka (HB) Ivić Pašalić izjavio je u Osijeku kako su ključni problemi sadašnje vlasti neznanje i nekompetentnost te je stoga pozvao na veće uključenje mladih u politički život.

Govoreći na osnivačkoj skupštini osječko-baranjske organizacije Mladeži HB-a, Pašalić je ocijenio kako su ´elite koje danas vladaju Hrvatskom potpuno nekompetentne, neobrazovane, nesposobne da išta veliko naprave, od vrha vlasti: predsjednika države, predsjednika Vlade, ključnih ljudi u Vladi do velike većine u Saboru´.

Ustvrdio je kako je stoga ´potrebno promijeniti i pomladiti strukturu hrvatskih političkih stranaka´ te kako je njihove vrhove ´pregazilo vrijeme, intelektualno i u mogućnostima komunikacije sa svijetom´. Pašalić je pozvao mlade da se uključe u hrvatski politički život kako bi mogli utjecati na političke odluke i tražiti svoju budućnost u Hrvatskoj, a ne izvan nje.

Dodao je kako HB na idućim izborima želi dobiti više od pet posto glasova.

Pašalić je ocijenio kako narod bez samosvijesti, samopouzdanja i oslonca na vlastite korijene nema budućnosti te da su u tri godine djelovanja nove vlasti poljuljane i te vrijednosti, i vrijednosti na kojima je stvarana hrvatska država.

Pročitajte više