Pazin: Otvoreni 11. europski dramski susreti "Edered 2003."

KLJUČEVI grada Pazina od danas su u rukama sudionika 11. europskih dramskih susreta "Edered 2003." koji se prvi put održavaju u Hrvatskoj.

Na "Edered" je stiglo 180 sudionika iz 18 europskih zemalja, a s njima će ovih dana u 14 radionica raditi 40 voditelja. Na susretu će se izvoditi plesne, igrano-lutkarske i kazališne predstave.

Domaćin, pazinski gradonačelnik Neven Rimanić, na današnjem je svečanu otvorenju u Kaštelu mladim glumcima simbolično predao veliki gradski ključ i poželio im ugodan boravak u Istri idućih petnaestak dana.

"Otkrijte čari Istre, stvarajte i dobro se zabavljajte", poručio je sudionicima otvarajući "Edered" istarski župan Ivan Jakovčić.

U ime Ministarstva prosvjete i športa, koje je s Istarskom županijom glavni financijer susreta, mlade je glumce i njihove voditelje pozdravio zamjenik ministra Ivan Vavra. Naglasio je kako je Hrvatskoj pripala posebna čast biti domaćinom te priredbe, poglavito zbog promicanja stvaralaštva, međunarodne suradnje i ugleda Hrvatske u Europi.

Osim u gradu domaćinu radionice su predviđene u Bujama, Rovinju, Labinu, Puli, Vodnjanu, Banjolama i Svetvinčentu.

Pročitajte više