Pazinski vatrogasci brzo reagirali nakon istjecanja amonijaka

ZAHVALJUJUĆI brzom i učinkovitom djelovanju pazinskih vatrogasaca, izbjegnuta je moguća ekološka katastrofa nakon što je jutros oko 9,40 sati istekao amonijak u "Purisovoj" farmi u Svetom Petru u Šumi, na pazinskomm području, priopćila je poslijepodne istarska Policijska uprava.

Zapovjednik pazinske Vatrogasne postrojbe Cvjetko Benazić izvijestio je da je amonijak istekao zbog pukotine blizu jednog ventila u sklopu središnjega rashladnog uređaja u "Purisovoj" farmi.

Kvar je popravljen oko podneva, tako da je istekla samo manja količina amonijaka koji se nije proširio izvan "Purisovih" pogona, dodao je Benazić.

Predsjednik Uprave "Purisa" Đani Hrelja novinarima je potvrdio kako ni u "Purisu" neme težih posljedica. Nijedan radnik nije ozlijeđen, a ni u pogon ni izvan njega nije istekla veća količina amonijaka.

Napomenuo je da će se proizvodnja uglavnom nastaviti, a još se ne zna kada će se obaviti klanje purana, planirano za početak idućeg tjedna, jer su isključeni rashladni pogoni.

Također se utvrđuje jesu li oštećene električne instalacije.

Na "Purisovu" farmu stigli su sanitarni inspektori i inspektori zaštite okoliša, a prema policijskim podacima, stanovništvo nije trebalo evakuirati budući da su vatrogasci stigli brzo i popravili kvar.

Pročitajte više