"Perutnina - Pipo" tvrdi da je poštivala sve propise

REAGIRAJUĆI na izjavu ministra zdravstva i socijalne skrbi Andrije Hebranga da je više od 1 posto sastojaka pronađenih u "Mini-poli" kobasici genetski modificirano, tvrtka "Perutnina-Pipo" d.o.o. iz Čakovca priopćila je danas da su sirovine za proizvodnju te salame nabavljane iz Europske unije.

Nakon provedene kontrole 14 namirnica za koje se sumnjalo da sadrže više od dopuštene količine genetski modificiranih organizama (GMO) u dva inozemna ovlaštena laboratorija Europske unije, Hebrang je danas objavio da je samo u jednom proizvodu utvrđeno više od 1 posto GMO-a, a riječ je o "Mini poli" kobasici.

Utvrđeno je kako je prozvođač uvezao sirovinu iz inozemstva, a u deklaraciji je pisalo da proizvod ima manje od 1 posto GMO-a, rekao je Hebrang.

"Perutnina-Pipo" u priopćenju tvrdi da je u proizvodnji poštovala domaće i strane propise koji jamče zdravu hranu.

S obzirom da je Hebrang najavio povlačenje sporne salame s tržišta, čakovečko poduzeće tvrdi da je već zamijenilo dobavljače sporne soje iako su oni i dosad bili iz zemalja Europske unije.

Priopćenje čakovečke tvrtke nije potpisano već je za sutra najavljena konferencija za novinare na kojoj će se iznijeti podrobnosti cijelog slučaja.

"Perutnina-Pipo" iz Čakovca u većinskom je vlasništvu najveće slovenske industrije pilećeg mesa i prerađevina - "Perutnine Ptuj".

Pročitajte više