Perutnina Ptuj neće tužiti Vladu; u Čakovcu se otpušta 60 radnika

PREDSJEDNIK Upravnog odbora i generalni direktor Perutnine Ptuj d.d. dr. Roman Glaser na današnjoj je press konferenciji rekao da Perutnina Ptuj neće tužiti Hrvatsku zbog afere Poli.

Istaknuo je da je su svjesni da bi dobili pravni spor pred sudovima u Hrvatskoj i EU, ali da od svega potrošači ne bi imali ništa. Ponovio je kako se hrvatska vlada ponijela vrlo nekorektno prozvavši Ptuj zbog nedopuštenog GMO u sojinom izolatu koji se koristi u proizvodnji salame Poli, dok je ostalih 12 potrošača čiji su proizvodi također sadržavali nedopušteni GMO ostali nepoznati. 

Dr. Glaser je objasnio da u salami ima svega 1,5 posto sojinog izolata i da služi za vezivanje mesa i masnoća i da je prihvatljiviji od drugih sastojaka koji se koriste u tu svrhu.

Nada Krajnc, članica Upravnog odbora i direktorica prodaje, nakon smjena direktora u Perutnini Ptuj Pipo d.o.o. u Čakovcu zadužena za nadgledanje cijelog proseca i za restrukturiranje tvornice, najavila je u lipnju otpuštanje 50 do 60 radnika na određeno vrijeme, dok se proizvodnja ne stabilizira.

Glaser je rekao da je situacija u Perutnini Ptuj u Čakovcu u trećem i četvrtom mjesecu bila dramatična, ali da se sada situacija normalizira.

Šteta nastala aferom iznosi 5 milijuna kuna, a do kraja godine nadaju se da će negativni predznak poslovanja biti minimalan. Afera u Čakovcu se nije znatno odrazila na poslovanje cijele grupacije Perutnine Ptuj.

Pročitajte više