Petir sa Siščanima: Trgovsku goru izbaciti iz progama prostornog uređenja za buduće odlagalište

SABORSKA zastupnica HSS-a Marijana Petir danas je u razgovoru sa Siščanima izjavila da "ju je Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja izvijestilo da se izrađuje izvješće o stanju prostora za cijelu državu nakon čega će se moći mijenjati Program prostornog uređenja i iz njega izbaciti Trgovska gora kao mjesto odlagališta niskoradioaktivnog i srednjeradioaktivnog otpada".

"U ime svojih birača u Sisačko-moslavačkoj županiji tražila sam da se iz Programa prostornog uređenja Hrvatske izbaci Trgovska gora jer smatram da Hrvatskoj uopće nije potrebno takvo odlagalište", rekla je Petir u prostorijama sisačkog HSS-a u razgovoru s građanima Siska.

Petir je odbacila optužbe HSP-a izrečene na konferenciji za novinstvo u Sisku 18. ožujka da se "HSS i ona kao saborska zastupnica ponašaju nemoralno i licemjerno kad je riječ o ratificiranju sporazuma o NE Krško".

Podsjetila je da je "ona bila jedini zastupnik vladajuće koalicije koji je glasovao protiv Sporazuma o NE Krško", a HSP-ove optužbe nazvala je "neistinitim pričama kojima se u sklopu predizborne kampanje napada HSS".

Tijekom dva sata prijama građana Petir je razgovarala s predstavnicima Udruge slijepih kojima je obećala pomoć u rješavanju njihovih teškoća i ostvarivanju zakonskih prava.

Pročitajte više