Petrač povezan sa Sliškovim ubojstvom?

NEIMENOVANI, dobro obaviješteni izvori iz zagrebačke policije tvrde kako USKOK već gotovo godinu dana istražuje ubojstvo Marka Sliška i s njim u vezu pokušava dovesti Hrvoja Petrača.

Sliško je ubijen 23. siječnja 2003. godine pred hotelom Sliško u Zagrebu, a u svim je javnim istupima tvrdio da ga Hrvoje Petrač želi ubiti, piše Večernji list te dodaje kako je Sliško tvrdio i da Petrač ima zaštitnike u policijsko-obavještajnom miljeu.

Hrvoje Petrač te je tvrdnje tada opovrgnuo, a njegov branitelj branitelj Marijan Pedišić tvrdi da nema pojma o tome da USKOK Petrača povezuje sa Sliškom. 

Odvjetnik Sliškove udovice Renate Veljko Topolovec potvrdio je za Večernji list da se USKOK doista bavi ubojstvom Marka Sliška: "Taj je spis od kolovoza prošle godine za mene misterij. Tog sam mjeseca kao zastupnik obitelji htio u zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu obaviti uvid u spis koji je došao iz policije, ali mi je rečeno da je u USKOK-u. Od Željka Žganjera, ravnatelja USKOK-a, dobio sam usmeno obrazloženje da ne mogu dobiti uvid u spis. On mi je prenio i svoju želju za razgovorom sa Sliškovom udovicom. Tražio sam i formalno obrazloženje za uskraćivanje, ali unatoč dvama dopisima, to još nisam dobio. Zbog zauzetosti istragom otmice sina generala Zagorca, Žganjer je bio otkazao dogovoreni razgovor s Renatom Sliško i nije joj se više u međuvremenu javio".

Renata Sliško izjavila je da joj je Žganjer rekao neka bude strpljiva, te dodala kako joj ravnatelj USKOK-a nije mogao reći pojedinosti o istrazi o ubojstvu njezina supruga.

Hrvoje Petrač nalazi se na Interpolovoj tjeralici, a od 30. mu je svibnja zabranjen ulaz u zemlje Europske unije.

Pročitajte više