Pitali smo građane jesu li zadovoljni rezultatima izbora. "Užas, treba ih ponoviti"

Pitali smo ljude u Zagrebu jesu li zadovoljni rezultatima jučerašnjih izbora, a mišljenja su bila podijeljena. Dok su neki zadovoljni rezultatom HDZ-a, neki za njihove članove nisu birali riječi te su ih počastili uvredama.

"Možda budu drugi izbori, tome se nadam"

Na pitanje je li zadovoljna, jedna je prolaznica rekla da je jer je "glasala za HDZ", a druga se složila s njom i dodala: "Tko je jači, taj tlači."

"Pa, Hrvatska je dobila to što je tražila", smatra drugi naš sugovornik.

"Svi žele promjene i novu vlast, a svi opet glasaju za HDZ, za ljude koji su dokazani i osuđeni lopovi. To nema baš smisla", rekao je treći.

"Katastrofa, uvijek jedno te isto. Uvijek smo u istim problemima i nema promjene", rekla je jedna prolaznica.

"Prvi izbori su mi bili. Mislila da sam bude ipak malo drugačije, ali eto tako je ispalo kako je", kaže mlada žena.

"Očekivala sam promjenu, ali evo, očito ljudi ne žele promjene", kazala je prolaznica.

"Užas, možda budu drugi izbori, tome se nadam", rekla je jedna gospođa.

Tko će složiti vladu?

Na pitanje tko će složiti vladu, jedan je prolaznik rekao da će Plenkoviću "ovi iz Vukovara dati 16 glasova" i da će je on složiti. "Inače, i jedni i drugi su govna. Baš govna", dodaje.

"Nisam zadovoljan, niti nisam u Hrvatskoj, radim vani, tako da… Vladu će vjerojatno složiti Domovinski pokret i HDZ, ali mislim da to baš nema smisla. Po meni bi trebalo ponoviti izbore", kaže drugi.

"S obzirom na rezultate izbora, mislim da ćemo ponovo imati istog premijera s radikalnijim partnerima", kaže još jedan prolaznik.

Hoće li novi premijer biti Plenković ili Anušić?

Na pitanje misle li da će novi premijer biti Anušić ili Plenković, jedna prolaznica kaže da bi ona radije da Anušić bude predsjednik Republike.

"Mislim da bi Plenković trebao nastaviti ono što je započeo, da to dovede do kraja, što je obećao", smatra jedan od naših sugovornika.

Za Plenkovića je i drugi prolaznik koji kaže da je to u potpunosti zaslužio "svojim sposobnostima, radom, razboritošću i svime." "Ne vidim nikog drugog trenutno na tom nivou", dodaje.

"Ne znam koji je gori. Vjerojatno će biti Plenković, na žalost", rekla je jedna naša sugovornica, a s njom se složio prolaznik koji je dodao: "Nadam se da neće biti dugo."

Pročitajte više