Pitali smo Hrvoja Bujasa kojih mu je pet omiljenih knjiga

Foto: Hrvoje Bujas

PODUZETNIK Hrvoje Bujas, osnivač i vlasnik Crnog Jajeta, ovih se dana ističe u javnosti kao predsjednik Udruge Glas poduzetnika.

“Nakon čitanja ovih knjiga osjetit ćete i sami potrebu pokrenuti se, promijeniti se, prilagoditi se...i jednostavno onu silnu energiju koju mi poduzetnici imamo uložiti u stvaranje novih vrijednosti i mijenjanje svijeta na bolje”, objašnjava Bujas svoj izbor pet omiljenih knjiga.

Hooked - Nir Eyal

Kako napraviti business koji stvara navike kod kupaca. Knjiga za svakoga tko kreće u novu poslovnu avanturu, otkriva svijet jednostavnog komuniciranja i prezentiranja. Nužna literatura za pokretanje start upa.

Prešućeni trijumf liberalizma - Velimir Šonje, Darko Polšek

Knjigu sam pročitao u jednom dahu, vratila me u doba stvaranja Hrvatske, doba ideala, kad smo doista vjerovali da gradimo novo društvo, a ne samo novu državu. U međuprostoru nekako smo postali nevoljki za promjene, za učenje.

Business @the speed of thought - Bill Gates, Collins Hemengwey

Svakako preporučujem. Pročitajte bilo koju knjigu Billa Gatesa, Stevea Jobsa i sl. Jednostavno, must have. 

D-Day, The Longest Day - Cornelius Ryan

Idealno štivo za maknuti se iz svakodnevice i utonuti u bitku koja je učinila ključni iskorak ka pobjedi saveznika u Drugom svjetskom ratu. 

Secrets of closing the sale - Zig Ziglar

“Kralj” prodaje je oduvijek jedan - Zig Ziglar. Svatko tko se bavi prodajom jednu od njegovih knjiga svakako mora pročitati, moja zadnja je baš ova. Kao što bi rekao Alec Baldwin: "ABC - always be closing!"

Pročitajte više