Plenković danas predstavlja nove gospodarske mjere

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

PREDSJEDNIK vlade Andrej Plenković predstavit će novi paket mjera pomoći gospodarstvu za suzbijanje utjecaja pandemije koronavirusa.

Predstavljanje će se održati u 17 sati, u sjedištu vlade u Banskim dvorima.

Predstavljanje novog paketa mjera moći ćete pratiti uživo na Indexu.

Plenković prekjučer najavio novi paket mjera

Premijer Plenković je novi paket mjera najavio prije dva dana, rekavši kako će paket biti sveobuhvatan i robustan te usmjeren zaštiti gospodarstvenika, radnika i privatnoga sektora.

Tada je izvijestio da se na drugomu paketu mjera za gospodarstvo radi i da bi trebao biti spreman za ovotjednu sjednicu vlade.

Travanjski paket mjera po njegovim riječima bit će sveobuhvatan i robustan te "i dalje ići na zaštitu gospodarstvenika, radnika, zaštitu privatnoga sektora, a imat će i cjelovitu poruku onoga što možemo očekivati u gospodarskom i socijalnom smislu u mjesecima koji su pred nama".

"Kada se taj paket u cijelosti kompletira, kada se usuglasimo prvo na razini vlade, a potom i kroz proces konzultacija, mi ćemo ga onda prezentirati javnosti do kraja ovoga tjedna", najavio je premijer.

Kaže da je njegova vlada s prvim paketom mjera reagirala vrlo brzo

Ocijenio je da je vlada, što se tiče gospodarskih mjera, reagirala promptno.

Prvi paket mjera, kazao je, išao je u ožujku, "mjesecu koji ćemo vjerojatno dugo pamtiti i u političkom pogledu, ekonomskom pogledu, nažalost i u pogledu potresa u Zagrebu koji je poprilično preokrenuo sve što je vlada planirala i radila."

"Vlada je reagirala vrlo brzo, mnoge od tih mjera već su u provedbi i imaju vrlo dobar odjek na one na koje se odnose", rekao je premijer.

 

Pročitajte više