Plenković: Očekujem snažnu potporu cijelog HDZ-a za pobjedu Kolinde

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

PREDSJEDNIK Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je da je vodstvo HDZ-a razgovaralo o punoj i snažnoj podršci svojoj kandidatkinji Kolindi Grabar-Kitarović i maksimalnom angažmanu svih članova stranke u predsjedničkoj kampanji dodavši da se svi trebaju ponašati odgovorno u interesu pobjede HDZ-a.

U središnjici HDZ-a održana je danas zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

"Razgovarali smo o punoj i snažnoj podršci našoj kandidatkinji Kolinda Grabar-Kitarović i maksimalnom angažmanu svih članova i članica HDZ-a. Također, razgovarali smo o pripremama sjednica Saboru, smjeru u kojem vodimo Vladu i smjeru u kojem vodimo državu. Na sjednici je bila čvrsta i jasna potpora smjeru koji je osigurao političku stabilnost i snažnije europsko i međunarodno pozicioniranje Hrvatske", izjavio je Plenković novinarima večeras po završetku višesatne sjednice.

Kaže da svi koji su bili na sastanku razumiju da stranka mora biti jedinstvena

Dodao je da su nazočni na sastanku Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a politički vrlo iskusni.

"I svi razumiju da je uvijek u svakoj izbornoj kampanji jasno da je važno imati koherentnu politiku stranke koja mora biti jedinstvena. Od svih očekujem da se suzdrže od bilo kakvih aktivnosti koja imaju za cilj pozicioniranje u unutarstranačkoj kampanji a koji s disonantnim tonovima de facto zbunjuju i članstvo i biračko tijelo. Time štete prije svega ciljevima da predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović osvoji još jedan mandat ili pak da HDZ nastavi s trendom jačanja potpore”, naglasio je Plenković.

Istaknuo je kako od svih članova HDZ-a očekuje punu ozbiljnost i da svi trebaju biti zreli i odgovorno se ponašati u interesu pobjede HDZ-a u svim izbornim izazovima koji slijede.

Upitan o nedavnoj izjavi da je Miro Kovač irelevantan, Plenković je rekao: "Vi ste pokušali moju rečenicu svesti na nešto što ona nije bila. Ja sam namjerno kazao ono što sam kazao prije nekoliko dana zbog toga da se prestane zbunjivati javnost i članstvo. U ovom trenutku cijeli HDZ podržava smjer kojim ova Vlada ide. Taj smjer znači uključivost HDZ-a u svojoj politici, osobito prema zastupnicima manjina koji djeluju u Hrvatskom saboru", rekao je. 

Premijer Plenković je na novinarske upite potvrdio da će unutarstranački izbori u HDZ-u biti održani u roku.

Pročitajte više