Pljačka Ine: Nacional teško optužio Filipovića. USKOK: To nije došlo od nas

Foto: Robert Anic/PIXSELL

TJEDNIK Nacional je u svom novom izdanju objavio da je ministar Davor Filipović lagao kad je izjavio da glavnog osumnjičenog za golemu pljačku Ine, Damira Škugora, poznaje tek površno, da nema ni njegov broj telefona i da nikad nisu pričali na mobitel ni razmijenili poruke. Nacional se u svom tekstu pozvao na visoki pravosudni izvor koji o tome ima neposredna saznanja.

>> Nacional: Uskok prisluškivanjem ministra Filipovića uhvatio u teškoj laži o Škugoru

DORH: Objavljivanje informacija šteti istrazi

USKOK je sad reagirao na upite novinara i objavio da ni DORH ni USKOK nisu izvor informacija te da "navedeni tekst objavljen u tjedniku Nacional nije rezultat saznanja DORH-a ili USKOK-a".

"Ponovno navodimo da, iako istraga, sukladno zakonskim odredbama, nije tajna nego nejavna, objavljivanje sadržaja provedenih dokaznih radnji tijekom istrage, kao i svaka objava neprovjerenih, netočnih i neslužbenih informacija, šteti probicima kaznenog postupka zbog čega se neće komentirati  razni napisi i spekulacije u vezi daljnjeg tijeka postupka", pišu iz USKOK-a.

Nacional: Postoje tajne snimke Filipovića i Škugora

"Sadržaj dokaznih radnji" koje spominje USKOK su snimke koje su nastale kad je Filipović došao pod tajne mjere tijekom razgovora sa Škugorom, s kojim je komunicirao oko HEP-a, tvrdi Nacional. 

"Filipović laže da nema Škugorov broj. Redovno je komunicirao sa Škugorom i uhvaćen je u mjerama. Redovno i često su komunicirali, najviše u vezi HEP-a jer je Škugor bio favorit vrha HDZ-a za predsjednika Uprave HEP-a", rekao je Nacionalov izvor. 

"Filipović nije jedini"

Tjednik navodi da im je drugi visoki izvor blizak vrhu HDZ-a rekao da se ova afera tek počinje razvijati, da Filipović nije jedini visoki dužnosnik HDZ-a i vlade obuhvaćen istim tajnim izvidima te da se radi o "procesu koji je nemoguće zaustaviti ili posve zataškati". 

Nacional piše i kako više njihovih izvora bliskih HEP-u tvrdi da je uhićeni Škugor za šefa HEP-a imao podršku Krunoslava Katičića, glavnog tajnika HDZ-a i ključnog čovjeka od povjerenja premijera Plenkovića, te da je bio Plenkovićev favorit za tu funkciju. 

 

Pročitajte više