Pljačkaši pošte u Šenkovcu uhićeni nakon što su se zabili u stup

NEOPREZNA vožnja spriječila je dvojicu mladih razbojnika da pobjegnu s plijenom koji su jučer, usred dana, ugrabili u pošti u zagorskom mjestu Šenkovec, nedaleko od Zagreba, doznaje se jutros u policiji.

Bježeći s više desetaka tisuća kuna ispred policijske ophodnje dvojica razbojnika automobilom su sletjeli s ceste i zabili se u stup. Bijeg su pokušali nastaviti i trčeći, no ubrzo su uhićeni, zajedno s dvije pratilje koje su ih za vrijeme poštanskog prepada čekale u automobilu, kažu u policiji.

U poštu u Zagrebačkoj cesti u Šenkovcu razbojnici, stari 20 i 24 godine, upali su jučer oko 12:45 sati. Mlađi razbojnik uperio je pištolj u zaposlenicu i zatražio je novac, ali ona se odmaknula od pulta, pa je oružje okrenuo prema drugoj djelatnici koja mu je u strahu za život predala par desetaka tisuća kuna.

Razbojnici su zatim krenuli prema vratima, no za njima je krenuo i poštar, pa su mladići odbacili dio novca i sjeli u "opel corsu" bez zadnje registarske oznake, u kojoj su ih čekale djevojke stare 19 i 21 godinu.

Bježeći pred policijskom ophodnjom automobilom su na raskrižju Zagrebačke i Jurišićeve ulice sletjeli s ceste i udarili u betonski stup.

Prilikom slijetanja s ceste mlađa djevojka lakše je ozlijeđena i liječnička joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Sveti duh, navodi policija.

Pročitajte više