Poboljšana elektroopskrba u Cetinskoj krajini

OBNOVLJENA sinjska trafostanica 35/10 kilovolti, u koju je HEP uložio 8,5 milijuna kuna, danas je puštena u pogon.

Zbog povećane potrošnje električne energije u dijelu Sinja te općinama Hrvace i Dicmo, snaga pedesetak godina stare trafostanice više nije dovoljna pa je bila nužna njezina obnova. Tim zahvatom izgrađena je čvrsta i sigurna točka u elektroenergetskom sustavu sinjskog pogona Elektrodalmacije. Povećana je sigurnost i kvaliteta opskrbe postojećih potrošača, a omogućeno je i daljnje povećanje potrošnje te priključivanje novih potrošača, što je posebno značajno za gospodarsku zonu u Dicmu te buduću sinjsku na predjelu Kukuzovac.

Predsjednik Uprave HEP-a Ivo Čović, koji je simbolično pustio u pogon obnovljenu trafostanicu Sinj, najavio je u sljedećoj godini izgradnju iste takve i u Rudi. To će bitno poboljšati opskrbu strujom potrošača istočnog dijela Cetinske krajine.

Čović je također kazao da je HEP u ovoj godini ugovorio radove na poboljšanju opskrbe strujom u Hrvatskoj, u vrijednosti od 1,9 milijardi kuna, te je tom prilikom najavio da će HEP u iduće dvije godine postati sigurna tvrtka bez poslovnih gubitaka.

Pročitajte više