Počelo suđenje Igoru Štimcu za nanošenje teških tjelesnih ozljeda

NA OPĆINSKOM sudu u Splitu danas je počelo suđenje bivšem nogometašu i sadašnjem športskom direktoru Nogometnog kluba "Hajduk" Igoru Štimcu, optuženu da je teže ozlijedio ugostitelja Željka Vidovića iz Splita u svojoj diskoteci "Masters" u Splitu 27. listopada 2001.

Suđenje je počelo u odsutnosti okrivljenika jer, kako je kazala njegova braniteljica Doris Košta, Štimac je danas zbog poslovnih obveza i putovanja bio spriječen doći na glavnu raspravu.

Sudac Damir Romac na današenjm je ročištu u svojstvu svjedoka saslušao Željka Vidovića, koji je ostao pri svom iskazu u istrazi, istaknuvši da ostaje i pri kaznenom progonu okrivljenika.

Po Vidovićevu iskazu Štimac ga je te večeri zaustavio na izlazu iz svoje diskoteke, odveo ga u službene prostorije i tukao 20-ak minuta.

Povod izgredu bile su razmirice između njih dvojice koje su počele mjesec i pol dana prije u Vidovićevu caffe-baru "Capo" na Bačvicama, u kojem je Štimac s društvom slavio svoj rođendan. Zbog nesporazuma s plaćanjem računa i nekih pjesama poletjele su čaše i pepeljare, zbog čega su Štimac i dvojica prijatelja prekršajno kažnjeni.

Vidović je događaj iz "Mastersa" prijavio policiji, a vještak sudske medicine ustanovio je da je Vidović zadobio napuknuće bubnjića što je uzrokovalo djelomičnu nagluhost desnog uha.

Zastupnica optužnog prijedloga rekla je danas da i dalje traži da se okrivljenik proglasi krivim i da mu se izreče kazna zatvora od šest mjeseci.

Sljedeće ročište zakazano je za 15. rujna.

Pročitajte više