počeo drugi krug upisa na visoka učilišta u hrvatskoj

Prvi jesenski upisni krug na visokoga učilišta u Hrvatskoj, na kojima je ostalo slobodno oko 11 tisuća mjesta, počeo je danas i trajat će do 10. rujna.

Ako i nakon toga ostane slobodnih mjesta za upis na prvu godinu studija na hrvatskim sveučilištima, veleučilištima i samostalnim visokim školama, zaključni dan upisa za akademsku godinu 2003./2004. bit će 12. rujna.

Po podatcima Ministarstva znanosti i tehnologije, na hrvatskim visokim učilištima ostalo je u jesenskom upisnom krugu slobodno 10.956 mjesta i to u svim kategorijama studiranja, odnosno za redoviti studij uz potporu Ministarstva znanosti i tehnologije, redoviti studij uz plaćanje te za izvanredni studij i strane studente.

Za redoviti studij uz potporu Ministarstva znanosti i tehnologije ostalo je slobodno 2046 mjesta, a za redoviti studij uz plaćanje 4685 mjesta. Za izvanredne studente na hrvatskim visokim učilištima ostalo je slobodno 4685 mjesta, a za strane studente 471 mjesto.

Na svih pet hrvatskih sveučilišta slobodno je 8631 mjesto, a na hrvatskim veleučilištima 2174 mjesta. Na samostalnim visokim školama ostalo je slobodno 151 mjesto i to samo na zagrebačkom području.

Pročitajte više