Počeo studentski sajam Jobfair 2005.

Dvodnevni studentski sajam JobFair 2005., namijenjen predstavljanju i upoznavanju studenata s budućim poslodavcima, počeo je danas na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Organizatori su studentske udruge BEST Zagreb, e-STUDENT Zagreb, SSFER Zagreb i web portal www.posao.hr.

JobFair 2005. je događaj kojim se izravno povezuju tvrtke i studenti - budući poslodavci i posloprimci. Na taj način tvrtke prate ambiciozne mlade ljude koji se prije završetka školovanja prezentiraju budućim poslodavcima.

Cilj je studentima pružiti uvid u mogućnosti zaposlenja i razvoja karijere, predstaviti im uspješne i perspektivne tvrtke te nove trendove na tržištu rada.

Sajmu su prethodile radionice u organizaciji web portala www.posao.hr na kojima su studenti naučili kako se na najkvalitetniji način prezentirati poslodavcima - kako napisati životopis, molbu za posao, kako se ponašati na razgovorima za posao, a poseban naglasak bio je na pravnom aspektu zapošljavanja.

Na sajmu sudjeluje 30 hrvatskih tvrtki koje se predstavljaju putem prezentacija, štandova ili case studyja.

Tvrtke će dobiti CD sa životopisima svih studenta sudionika i tako imati specijaliziranu bazu životopisa mladih ambicioznih ljudi koji su svjesni da se već tijekom fakulteta trebaju pobrinuti za buduća radna mjesta.

(Hina) xmd ymd

Pročitajte više