Podgorica: Odgođeno suđenje za ubojstvo novinara

SUĐENJE poznatom crnogorskom sportašu Damiru Mandiću, optuženom za suučesništvo u ubojstvu glavnog urednika i direktora podgoričnog dnevnika "Dan" Duška Jovanovića, koje je započelo u ponedjeljak, odgođeno je do sredine prosinca, doznaje se u utorak u Podgorici.

Suđenje Mandiću, optuženom i za otmicu poslovnog čovjeka s Cetinja Miodraga Nikolića, koje je započelo čitanjem optužnice i saslušavanjem prvih svjedoka, odgođeno je za 15. i 16. prosinca, odlučio je sudac Višeg suda u Podgorici Radovan Mandić, koji vodi proces.

Damir Mandić u cijelosti je negirao krivicu po obje točke optužnice, za koju je rekao da je "nerazumljiva".

Prema optužnici, Mandić je ubio Jovanovića 27. svibnja ove godine, oko 23 sata i 45 minuta u Ulici 13. jula u Podgorici, prema prethodnom dogovoru i ranije razrađenom planu sa, za sada, nepoznatim osobama.

Optuženi Mandić je, odmah nakon što je iznio odbranu, obavijestio Sud da neće odgovarati na postavljena pitanja, jer "ne vjeruje da će Sud raditi pošteno", našto ga je sudac Mandić upozorio da će takvo stajalište otežati njegovu situaciju.

Optuženi Mandić je napomenuo kako je poznavao pokojnog Jovanovića, da mu je izuzetno žao zbog svega što se dogodilo, te da je, u noći ubojstva direktora Dan-a, bio daleko od mjesta događaja. Dodao je kako je preživio "pravu šestodnevnu torturu, bez minuta sna" u Istražnom zatvoru.

Mandić je optužio neke čelnike podgoričkog Centra sigurnosti kako su mu nudili pogodbu ako označi Vuka Vulevića iz Berana, kao osobu koja je kupila auto iz kojeg je ubijen Jovanović i počinila ubojstvo.

On je, međutim, rekao kako mu nije "padalo na pamet tek tako optužiti nekoga".

Za krivična djela suučesništva u teškom ubojstvu i otmice, koja mu se stavljaju na teret, Mandić može biti osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 10 do 30 godina.

Pročitajte više