U Splitu mlatio žene pa otkriveno da je zatukao djeda. Sad je podignuta optužnica

Foto: Facebook/Nikola Cutuk/PIXSELL

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Sisku jučer je podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina zbog počinjenog kaznenog djela teškog ubojstva, objavio je danas DORH. Okrivljenog 29-godišnjaka tereti se da je u prosincu 2019. godine ubio djeda i tijelo sakrio u šumi.

Radi se o Aleksandru Niševiću, koji je nakon verbalne svađe napao svog 89-godišnjeg djeda Miloša Niševića. Kako je objavila policija u listopadu, koja je tada otkrila tko stoji iza ubojstva muškarca, Nišević je djeda ubio tupim predmetom, tijelo sakrio u šumi te pobjegao.

Izudarao ga metalnom posudom

Kako je objavio DORH, tereti ga se da je "u obiteljskoj kući u okolici Gline, tijekom verbalnog sukoba sa svojim djedom, 89-godišnjim hrvatskim državljaninom; koji je bio visoke životne dobi, lošeg zdravstvenog stanja i slabije fizičke građe; postupio s namjerom da ga usmrti, odnosno većom metalnom posudom mu zadao najmanje jedan udarac u predjelu glave, uslijed čega je djed odmah preminuo od zadobivene ozljede glave".

Nišević se već nalazi u zatvoru zbog drugih kaznenih djela, po kojima je široj javnosti postao poznat u ljeto 2021. godine. Tada je u Splitu napao 52-godišnju Nevenku Margetu dok je otvarala ugostiteljski objekt. Prišao joj je, zamolio za čašu vode, a kad se okrenula, udario ju je bocom u glavu i nastavio je udarati.

Dobro poznat policiji

Zatim je otprilike 45 minuta kasnije napao Kristinu U. (40) dok je ulazila u zgradu u Ulici A. B. Šimića u Splitu. U napadu je zadobila tešku ozljedu noge. Policija je na mjestu napada pronašla plosnati kamen kojim je napadač udarao nesretnu ženu.

Nišević je, kako je tada doznao Index, bio već dobro poznat policiji. Još kao 20-godišnjaka policija ga je prijavljivala za provale u vikendice i kuće te krađe iz dućana po Glini, Gvozdu, Karlovcu, Sisku, Križevcima, Krku i Zagrebu. 2019. godine policija ga je prijavljivala pet puta. Kriminalom se počeo baviti u Glini i Gvozdu, a u zadnje je vrijeme najviše "operirao" po Splitu.

Pročitajte više