Podignuta optužnica protiv osječkih ginekologa i medicinske sestre zbog smrti pacijentice

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Osijeku podiglo je optužnicu protiv dvoje ginekologa i medicinske sestre iz Kliničke bolnice Osijek, jer su zbog propusta u radu prouzročili smrt pacijentice Danijele Štabe Žulj.

Dr. Siniša Šijanović i Ivan Vlahović nisu primijenili sve mjere za zaštitu Danijele, nakon obavljenog duljeg i težeg operativnog zahvata, te su time uzrokovali njezinu smrt. U optužnici se tvrdi kako su oni znali da postoji mogućnost komplikacija kod pacijentice, ali da nisu poduzeli sve mjere kako bi je zaštitili, te se nisu izvještavali o tijeku zahvata, a dežurni liječnik nije niti pratio stanje nesretne Danijele. Tog 7. veljače 2007. godine Danijeli Štaba Žulj izvedena je operacija miona maternice. 

Protiv medicinske sestre Nade Kovač Asan podignuta je optužnica jer je, nakon što je Danijela umrla, naknadno napisala vrijednost tlaka i diureze te je time krivotvorila službene isprave. Po optužnici ona je te vrijednosti naknadno napisala zbog toga što je znala da nije redovito kontrolirala stanje pacijentice.

I.Kri.
Foto: Ilustracija

 

Pročitajte više