Poginuo radnik županjske Sladorane

OPERATER pogonske trake između silosa i skladišta Tihomir Baotić (1976.) iz Županje smrtno je stradao u krugu županjske Sladorane.

Nesreća se dogodila sinoć oko 20,15 sati, kada ga je, pretpostavlja se, u trenutku nepažnje povukla transportna traka prema valjku elektromotora, uslijed čega je došlo do nagnječenja glave i grudnog koša, priopćila je vukovarsko-srijemska Policijska uprava.

U županjskoj Sladorani pretpostavljaju da se nesreća dogodila kada je Baotić, najvjerojatnije, išao pregledati dio pogonske trake koja povezuje silos i pakirnicu šećera. Da je došlo do nesreće, uočeno je tek kada je šećer prestao pristizati trakom u pakirnicu.

Nepoznato je zbog čega se unesrećeni približio traci kojoj se, kako kažu u Sladorani, u pravilu nikada ne približava i ne servisira ju se dok je u pogonu.

"U Sladorani se uvijek poštuju pravila Zakona o zaštiti na radu, a poginuli Baotić je u vrijeme nesreće na sebi imao svu propisanu zaštitu", istaknuo je Marinko Pauković, direktor Sladorane.

Baotić je u Sladorani radio kao sezonski radnik od 1994. do 1999. godine, od kada je stalno zaposlen. Na mjestu operatera pogonske trake radio je tri godine.

Pročitajte više