Poginuo u sudaru s autobusom koji je sletio u provaliju, kod Novske poginula beba

U MJESTU Matulji kraj Opatije danas oko 15 sati poginuo je vozač "opel tigre" nakon direktnog sudara s autobusom beogradskih tablica koji je sa ceste sletio u desetmetarsku provaliju.

U nesreći je ozlijeđen vozač autobusa iz kojega su putnike izvlačili vatrogasci.

Sudar "opel tigre" pulskih tablica i autobusa na redovnoj liniji Beograd-Pula dogodio se na cesti prema tunelu Učka kada je vozač automobila, iz još neutvrđenog razloga, prešao u suprotnu traku i udario u prednji kotač autobusa.

Državni centar 112 izvijestio je da je promet prema tunelu Učka obustavljen.

Vozač "opel tigre" osma je poginula osoba u posljednjih 20-tak sati na hrvatskim cestama. Među žrtvama su i dvojica dječaka u dobi od četiri i osam godina te tromjesečna djevojčica.

U nesreći kod Novske poginulo tromjesečno dijete

U automobilu požeških registarskih oznaka, koji je sudjelovao u jutrošnjoj prometnoj nesreći na 124. kilometru autoceste kod Nove Subocke kod Novske, smrtno je stradala tromjesečna djevojčica, priopćila je nakon očevida sisačko-moslavačka Policijska uprava.

U istom automobilu ozlijeđena je putnica, a vozači triju automobila lakše su ozlijeđeni.

U sudaru, koji se dogodio u 6 sati, sudjelovali su osobni automobili požeških i njemačkih registarskih oznaka i teretni automobil s priključnim vozilom makedonskih oznaka. Policija će kazneno prijaviti vozače automobila požeških i makedonskih registarskih oznaka.

Po očevidu vozač automobila požeških oznaka uključio se u promet sa zaustavnog traka, naglo je smanjio brzinu i stražnjim dijelom vozila udario u prednji dio vozila makedonskih oznaka te se od siline udarca odbio u lijevi trak i prednjim lijevim dijelom udario u prednji desni dio automobila njemačkih oznaka, koji je pretjecao teretnjak.

Automobil njemačkih oznaka udario je u središnji odbojnik, a automobili požeške i makedonske registracije zaustavili su se na desnom dijelu autoceste.

Po sudskom nalogu tijelo stradala djeteta prevezeno je na obdukciju u Bolnicu na Šalati u Zagrebu.

Pročitajte više