Pogledajte kako je CNN-ova novinarka ponizila nacista koji se kandidira za Kongres

Screenshot: CNN

ARTHUR Jones, bivši lider Američke nacističke stranke i otvoreni antisemit, republikanski je kandidat za treći kongresni okrug u američkoj saveznoj državi Illinois. 
 
Jučer je dao intervju za CNN, a s obzirom na to kako je intervju za njega prošao, možda bolje da nije. Voditeljica Alisyn Camerota zaista nije imala milosti prema ovom ekstremistu čija je kandidatura za Republikansku stranku - bez ijednog stranačkog protukandidata - izazvala skandal u SAD-u. 
 
Tvrdi da nije nacist nego ''američki patriot'' koji se bori protiv ''židovskih stranaka''
 
''Bili se dio antisemitskih grupa od sedamdesetih. Idete na neonacističke skupove, imamo vaše slike ovdje. Bili ste član Stranke bijelog naroda, odijevate se u nacističke odore i slavite Hitlerov rođendan. Vi ste nacist'', otvoreno mu je dala do znanja voditeljica, iako se Jones iz prilično nerazumljivog razloga bunio na takav opis, tvrdeći da nije član nijedne službene nacional-socijalističke organizacije od 1990. i da je samo ''američki patriot''. 
 
 
''Vaša web-stranica je ispunjena najpodlijom, najotrovnijom retorikom koju sam ikad pročitala'', nije mu dala prostora voditeljica, puštajući njegove izjave o ''židovsko-pederskim strankama'' i njegovu stranicu na kojoj Holokaust opisuje kao ''najveću, najcrnju laž u povijesti'' i optužuje preživjele za ''propagandu''.  
 
Evo što joj je Jones odgovorio: ''To nije podlo i otrovno, to je istina. Nema ništa na toj stranici da nije istina. Vi židovski mediji, totalno ste poludjeli. Mislite da je Adolf Hitler ustao iz groba ili nešto. Samo jedan čovjek, ja, stoji za istinu.''   
 
''Holokaust je međunarodni reket Židova''
 
“Da, poričem holokaust. To je reket… To nije ništa drugo nego međunarodni reket od strane Židova da iskrvare, ucijene, iznuđuju i teroriziraju svoje neprijatelje'', nastavio je ovaj očiti nacist koji ne voli da ga tako nazivaju.
 
No voditeljica se nije dala smesti. Nakon što mu je pokazala izjave čelnika državne i nacionalne Republikanske stranke koji ga se potpuno odriču, tvrdeći da ''nema mjesta za naciste u Republikanskoj stranci'', dala mu je do znanja što misli o njegovim izbornim šansama u okrugu u kojem dominiraju demokrati: ''Izgubili ste praktički sve za što ste se kandidirali. Natjecali ste se za Kongres i izgubili ste, za gradonačelnika, za vijećnika. A mi nismo u poslu predviđanja vijesti, ali mogu reći da ćete izgubiti ovu utrku. Ne biste mogli dobiti ni na izborima za živodera.''
 
Voditeljica: "Izgorjet ćete"
 
Dok je on dalje tupio kako se ''upornost isplati'' i kako će dobiti na stranačkim predizborima u ožujku i na izborima u studenom jer je ''bolji čovjek od onih tamo u Washingtonu'', Camerota je zaključila: ''Vjerojatno ćete izgorjeti (u utrci).''
 
 
 
Korisnici na društvenim mrežama pohvalili su Camerotu zbog toga što je bez okolišanja sučelila Jonesa s njegovim nacizmom, a neki su ga povezali i s Trumpom, budući da su se obojica kandidirali za republikance. "Još jedan od dobrih Trumpovih ljudi", komentirala je korisnica koja se opisala kao "dijete Židova preživjelih u Holokaustu".
 

Pročitajte više