Pogledajte najnoviju objavljenu snimku dolaska Johna F. Kennedyja u Dallas

NA DAN atentata bivšeg američkog predsjednika Johna F. Kennedyja tada 15-godišnji William Ward Warren snimio je dolazak predsjednika i Prve dame u Dallas.

Snimka je objavljena tek ovih dana te je izazvala veliku pozornost svjetske javnosti. Warren je toga dana izašao iz škole te u zrakoplovnu luku ponio svoju kameru. Prema riječima kustosa muzeja The Sixth Floor Garyja Maca, rezultat toga izleta je "najbolja poznata kućna snimka dolaska Kennedyja".

Jedine snimke u boji napravili amateri

Na snimci se vidi dolazak Air Force Onea u zračnu luku i izlazak predsjednika Kennedyja i Prve dame koja nosi roza Chanelovu haljinu. Nakon izlaska stepenicama iz zrakoplova, bračni par je mahao razdraganom mnoštvu.

Kennedyjevi se pri prolasku pokraj kamere smiješe, a potpredsjednik Lyndon Johnson pozdravlja ljude na pisti. "Bio sam vrlo uzbuđen", rekao je sada 61-godišnji Warren koji je dodao kako je noć prije kišilo te se razvedrilo toga jutra. Snimatelj je film donirao muzeju. Prema dostupnim podacima, jedine snimke dolaska Kennedyja u boji su napravili amateri. Iznimka je kratak film službenog fotografa Bijele kuće.

Pročitajte više