Pojas Gaze: U operaciji izraelske vojske ubijena tri Palestinca

TRI SU Palestinca ubijena su u noći s četvrtka na petak kada su izraelske snage upale u jedno selo u pojasu Gaze i opkolile obiteljsku kuću pripadnika radikalne skupine Hamas, koji je navodno sastavljao eksplozivne naprave korištene u terorističkim napadima.

Mohamed al Ghul i Emrem al Ghul, članovi obitelji Adnana al Ghula, ubijeni su u kući koju je vojska digla u zrak nakon izmjene vatre s njima.

Pucnjava s vojskom privukla je palestinske militante koji su se sakupili sa svih strana i počeli izmjenu vatre s izraelskim snagama. Jedan pripadnik Islamskog džihada također je ubijen u sukobu, doznaje se iz bolničkih izvora.

Tri helikoptera u pratnji 15 tenkova otvarali su vatru na ulicama, prenosi agencija Reuters pozivajući se na izjave očevidaca.

Na pitanje novinara o operaciji u pojasu Gaze izraelski vojni izvor je kazao samo da je tamo u tijeku "operacija uhićenja" pripadnika Hamasa za kojim se traga. Isti je izvor dodao da je jedan izraelski vojnik lakše ranjen, ali nije otkrio više pojedinosti.

Pročitajte više