Pokrenulo se: Radnici Željezare Split izašli na ulice

"KRENULO JE!", mnogi su danas tako komentirali kada su na ulicama Splita vidjeli nezadovoljne radnike Željezare Split koji danas prosvjeduju ispred zgrade splitsko-dalmatinske županije u središtu Splita.

Polančecu zašto nas ne primaš?

Prema izvještajima s terena, okupilo se oko stotinjak radnika, koji su nosili transparente "Čuvajte bar jednom hrvatsko"," Polančecu zašto nas ne primaš?", "Pun trbuh svima, a ne samo njima", "Neka dođe Uskok u Željezaru".

Prosvjednici u istakli i svoje zahtjeve među kojima su raskidanje kupoprodajnog ugovora s poljskim Zlomrexom i obustava prodaje Željezare novom vlasniku jer se pokazao kao - loš. Kao argument svoje tvrdnje o novom vlasniku radnici prilažu činjenicu kako je proizvodnja prekinuta već drugi put u dva mjeseca. Također dokaz teškog stanja u Željezari je i 480 radnika koji su poslani na godišnji odmor, a obvezni doprinosi na plaće nisu isplaćeni pet mjeseci.

Štoviše gubitak Željezare Split popeo se na malo više od sto milijuna kuna, a račun je blokiran pa nema prevelike nade kako bi novi vlasnik mogao izvući Željezaru iz nagomilanih problema.

M.M.
Foto: Mario Tadić (Cropix)

Pročitajte više