Pokrenuta istraga protiv majke osumnjičene za ubojstvo svoje bebe

PROTIV 23-godišnjakinje osumnjičene za ubojstvo svoje kćerkice stare 23 dana pokrenuta je sudska istraga i određen joj je jednomjesečni pritvor, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Osumnjičena za teško ubojstvo djeteta branila se šutnjom, nakon čega je istražna sutkinja Vera Polak Presečki pokrenula istragu i odredila joj pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i posebno teških okolnosti pod kojima je usmrtila bebu, doznaje se od zamjenika predsjednice Istražnog odjela zagrebačkog Županijskog suda Ratka Šćekića.

U istrazi će se, među ostalim, nad osumnjičenom provesti psihijatrijsko vještačenje koje bi trebalo utvrditi je li zločin počinila u trenutku rastrojenosti i postporođajne depresije, što bi joj se moglo uzeti kao olakotna okolnost.

Prema policijskom izviješću, osumnjičena je 2. studenoga oko 4,30 sati, iznervirana dječjim plačem, rukama uhvatila bebu za nadlakticu i natkoljenicu, počela je tresti te njezinom glavom nekoliko puta udarila o stol.

Policiji je rekla da joj je kćerka umrla u snu, no obdukcijom je idućeg dana utvrđeno da je dijete umrlo zbog teških ozljeda glave.

Osumnjičena je policiji od ranije poznata po uživanju lakih droga, no ne zna se je li u trenutku tragedije bila pod utjecajem opijata. Policija, naime, nije obavila testiranje jer je od smrti djeteta do uhićenja prošlo više od 24 sata.

(Foto: Arhiva)

Pročitajte više