Pokrenuta istraga protiv policijskog inspektora osumnjičenog za silovanje

PROTIV policijskog inspektora Novice Bogdanovića, osumnjičenog za silovanje 23-godišnje djevojke, danas je pokrenuta istraga, a odbijen je prijedlog tužiteljstva da ga se zadrži u pritvoru, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Odluku o pokretanju istrage danas je donijela istražna sutkinja Amanda Snoj, nakon što je Bogdanovića jučer ispitala, a potom pustila na slobodu.

Po riječima načelnika u zagrebačkoj policiji Krunoslava Borovca osumnjičeni inspektor Odjela za kriminalne evidencije privremeno je udaljen s dužnosti, a protiv njega je pokrenut stegovni postupak.

"Bogdanović je suspendiran sa svoje dužnosti, a odluku o njegovoj eventualnoj odgovornosti donijet će stegovni sud koji je neovisno tijelo", dodao je Borovec.

U jučerašnjem petosatnom, tajnom iskazu pred istražnom sutkinjom Bogdanović je prema neslužbenim medijskim izvorima porekao zločin koji mu se stavlja na teret i rekao da je s 23-godišnjom djevojkom bio u ljubavnoj vezi.

Navodno je potvrdio da je s djevojkom imao spolne odnose, ali da niti jedan nije bio pod prisilom. Kao razlog lažnog prijavljivanja Bogdanović je naveo finacijske probleme svoje bivše djevojke, prenose mediji.

Višekratno prošlogodišnje silovanje djevojka je prijavila 28. listopada, nakon čega je započela policijska istraga okončana podnošenjem kaznene prijave protiv Bogdanovića.

No, policijski inspektor zbog toga nije odmah udaljen s dužnosti, pa je djevojka zbog sumje da se slučaj zataškava svoju ispovijed objavila u jednom tjedniku. Osim za nekoliko slučajeva silovanja Bogdanovića je u priči optužila da ju je pratio, uznemiravao, maltretirao i prijetio joj, zloupotrebljavajući pritom svoju policijsku dužnost.

Pročitajte više