Polančec bi se već u ponedjeljak mogao vratiti u Remetinec



DAMIR POLANČEC već bi idućeg tjedna mogao ponovo završiti u Remetincu. Na Županijskom sudu u Zagrebu će u ponedjeljak biti ispitano četiri svjedoka, nakon čega će se odlučiti o zahtjevu Uskoka da se bivšeg potpredsjednika Vlade opet pritvori. Uskok tvrdi da je Polančec pokušao utjecati na svjedoke oko afere Spice.

Polančec je, prema neslužbenim informacijama, prijetio Zdravku Dimaču, šefu turske podružnice Podravke, i Miroslavu Vitkoviću, predsjedniku Podravkine Uprave. Oni su sve prijavili Uskoku, koji je od suda zatražio da Polančecu odredi pritvor kako bi se uklonila mogućnost utjecaja na svjedoke.

Polančec je i danas bio na Županijskom sudu u Zagrebu, a novinarima je kasnije rekao da ne želi davati izjave jer se svaka njegova rečenica može krivo protumačiti. Njegov odvjetnik Anto Nobilo rekao je da odluka o pritvoru danas nije donesena, jer je Uskok predložio da se prije toga sasluša četiri svjedoka, nakon čega će sud odlučiti treba li se Polančec vratiti u Remetinec, gdje je već proveo 115 dana. 

Pročitajte više