Polančec zahtijeva: Ispitajte Sanadera i Kosoricu!

"KRIV SAM koliko i uži kabinet Vlade i vrh HDZ-a". Izjava je to kojom je Damir Polančec prekinuo "zakon šutnje" koji je već ustaljen na vrhu vladajuće stranke svaki put kad se uz nekog od viđenijih HDZ-ovaca počnu vezivati korupcijske afere.

Polančec, podsjećamo, tvrdi da je odluka kojom je HEP oštetio proračun za 600 milijuna kuna bila politički potez u kojem on nije imao ništa više udjela nego ostali članovi Sanaderove Vlade. Anto Nobilo to planira i dokazati.

Polančec i dalje čeka istražni zahtjev

"Tražit ćemo od užeg kabineta tadašnje Vlade da se odazove na ispitivanje. To je u interesu obrane, a i državnim bi dužnosnicima trebalo biti u interesu sudjelovati u istrazi kako bi se otkrila istina", rekao je Polančecov odvjetnik i naglasio kako će tražiti iskaz od bivšeg premijera Ive Sanadera, ali i sadašnje premijerke Jadranke Kosor.

Nobilo je također rekao da Polančecu i dalje nije uručen istražni zahtjev zbog malverzacija u HEP-u, što je najnoviji krimen koji mu se stavlja na teret. Prošlog je tjedna, podsjećamo, podignuta kaznena prijava protiv Polančeca, kao i bivših šefova HEP-a i TLM-a, jer je državna firma šibenskom TLM-u prodavala struju po četiri puta jeftinijoj cijeni od one za koju ju je kupila.

Optužnice se lijepe za bivšeg potpredsjednika Vlade

Nakon što Polančecu bude uručen istražni zahtjev, istražitelji će ga u Remetincu ispitati o njegovoj ulozi u HEP-ovoj aferi s TLM-om. Razgovor s Uskokovim istražiteljima za Polančeca neće biti ništa novo. Bivšeg potpredsjednika Vlade već se optužuje za Podravku, Inu, rasvjetu u Đelekovcu, naručivanje nepotrebne studije od vukovarskog odvjetnika...

Doista, nemoguće je ne primijetiti da je u posljednje vrijeme za svaku aferu koja se povezuje s visokom politikom kriv Damir Polančec. Stoga se neizbježno nameće pitanje: je li bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva doista bio toliko moćan da sam upravlja korupcijskom hobotnicom bez znanja bivšeg premijera i njegovih najbližih suradnika ili ga HDZ jednostavno koristi kao žrtveno janje sada kad su shvatili da mu više ionako nema spasa?

Pročitajte više