Policajac slučajno opalio iz pištolja na riječkom Županijskom sudu

DANAS je oko 13 sati, prilikom ulaska u zgradu Županijskog suda u Rijeci, prometni policajac slučajno opalio iz pištolja. Na sreću, nitko nije ozlijeđen.

Pištolj je opalio kada ga je policijski službenik pohranjivao u za to predviđenu prostoriju. Očevid je obavio istražni sudac, a naknadno će biti donesena odluka o pokretanju stegovnog postupka protiv neopreznog policijskog službenika.

Ovo nije prvi slučaj da je nekom policijskom službeniku oružje slučajno opalilo. Naime, 9. ožujka ove godine je 46-godišnji policajac Z.K., "igrajući se" službenim pištoljem, slučajno u desnu natkoljenicu nastrijelio 39-godišnju Mirjanu Dugandžić koja je sa suprugom ulazila u zgradu policije u Petrinjskoj ulici.

Samo dan ranije, 8. ožujka, 36-godišnji velikogorički policajac je kod kuće čistio novi pištolj. Pištolj je opalio, a istim metkom su ranjeni i policajac, kojem je metak prošao kroz lijevu natkoljenicu, i njegov 65-godišnji otac, kojeg je metak pogodio u desno koljeno. U oba slučaja se radilo o pištolju tipa HS-2000.

I.M.

Pročitajte više