Policajci brutalno prebili 20-godišnjaka na informativnom razgovoru

NAKON što je priveden na informativni razgovor 14. srpnja u prostorije PU varaždinske, 20-godišnji Miljenko Hip brutalno je pretučen od strane policije, te je završio u bolnici.

"Odvezao sam ga oko 17 sati autom u policiju i otišao doma jer su mi rekli da će on sam doći, ili da će ga netko dovesti kući. Oko 23 sata navečer ga je dovezao otac njegova prijatelja, koji je također bio pozvan na informativni razgovor, a koji je, budući da mu je sin maloljetan, bio i nazočan prilikom razgovora. Miljenko je teturao, gotovo je došao četveronoške. Odvezli smo ga odmah na Hitnu u Varaždin, odakle je privremeno bio otpušten kući, ali nam je rečeno da se vratimo ako mu se stanje pogorša. Drugi dan smo ga odvezli natrag i ostao je u bolnici. Nanijeli su mu teške tjelesne ozljede." – izjavio je za Miljenkov otac Stjepan.

U varaždinskoj policiji uopće nisu htjeli komentirati slučaj premlaćivanja Miljenka Hipa, jedino što su izjavili jest da mladi Hip dosad nije kazneno prijavljivan, te da će se o slučaju izjasniti nakon istrage koju će provesti mješoviti tim u suradnji s Županijskim državnim odvjetništvom.

"Osim modrica po čitavu tijelu, Miljenko ima unutarnje ozljede, krvarenje u trbušnoj šupljini, zbog čega je bio operiran i ima čak 12 šavova. Svi su mu organi bili natečeni. Rečeno nam je da ima ozljede kao da je doživio prometnu nesreću. Uvijek je bio miran, tih dečko. Nije pušio ni pio, nikad nije imao posla s policijom, niti je imao dosje. Više je njegovo ponašanje nalikovalo na ponašanje djevojčica." – kazala je Miljenkova majka Ana.

Roditelji pretučenog mladića sad čekaju da im dijete izađe iz bolnice kako bi odlučili hoće li podnijeti tužbu protiv PU varaždinske, kao i protiv policajaca koji su sudjelovali u premlaćivanju.

Postupak policije osudilo je i Općinsko vijeće općine Cestica, čiji čelnici su zatražili ostavku odgovornih osoba u varaždinskoj policiji.

Pročitajte više