Policija dvaput pretraživala Veliki ratni otok u potrazi za Matejem. Ovo je razlog?

Foto: MUP Srbije

POLICIJA Srbije objavila je kako je u posljednjih 48 sati intenzivno pretraživala Veliki ratni otok, koji se nalazi na ušću Save u Dunav, u potrazi za Matejem Perišem, koji je nestao oko 2 ujutro 31. prosinca. To je već drugi put da su policajci pretraživali taj otok.

Zašto je policija drugi put pretraživala Veliki ratni otok

Nadzorne kamere s restorana Savanove, koje su mladića posljednji put snimile na kopnu, i to kako se stepenicama spušta prema rijeci, sugeriraju da je Matej ušao u Savu. Mateja se stoga tjednima traži na predjelu Save u Beogradu te u Dunavu, praktički na teritoriju cijele Srbije.

Policija i dalje provjerava razne dojave koje sugeriraju da je Matej živ. Jedna od posljednjih bila je da je viđen na kiosku kod Željezničkog kolodvora u Beogradu. No sve takve informacije su se dosad pokazale netočnima. 

Par dana nakon Matejeva nestanka krenuli su pretraživati Savu i Dunav na području Beograda, uglavnom uz obalu, a potraga je kasnije proširena niz Dunav. No pretraga rijeka u čitavoj širini, a ne samo obalnom pojasu, mnogo je kompliciranija i prilično uzaludna ako se barem okvirno ne zna moguća lokacija tijela.

Policija se vjerojatno upravo stoga usredotočila na pretraživanje Velikog ratnog otoka. Naime, u blizini tog otoka posljednji put je zabilježen signal s Matejevog mobitela. 

Sa psima detaljno češljali otok, i za to postoji razlog

MUP Srbije je objavio da su zadnja dva dana obavljali terensku pretragu otoka paralelno s hotelom Jugoslavija do Galijske bare. Naveli su kako su osim policajaca iz Beograda bili uključeni i pripadnici žandarmerije. Na snimkama i fotografijama koje je objavila policija Srbije vide se i policajci sa psima. 

 

S obzirom na to da su tijekom prve pretrage otoka, koja je obavljena početkom siječnja, dijelovi otoka bili poplavljeni, policija je sada ponovno sa psima temeljito češljala otok, no čini se da nisu ništa pronašli. Na ponovnu pretragu Velikog ratnog otoka naveo ih je možda i neki novi trag.

Veliki ratni otok nalazi se oko kilometar i pol nizvodno od restorana Savanova, gdje je, kako se vjeruje, Matej ušao u Savu. 

Policija provjeravala Matejeve račune na WhatsAppu i Viberu

Policija je posljednjih dana provjeravala i Matejeve račune na aplikacijama za komunikaciju koje je koristio, poput WhatsAppa i Vibera, pa su se na društvenim mrežama pojavile nove netočne teorije o tome da je bio aktivan na društvenim mrežama. 

"Ne gubim nadu da mi je sin živ. Oprostite, ali ja sam roditelj... Svjestan sam da je mnogo dana prošlo i spreman sam na svaki scenarij. Želim samo znati istinu u vezi s Matejem, ma kakva ona bila", rekao je kratko Matejev otac Nenad Periš o policijskoj pretrazi Velikog ratnog otoka. 

Snimljen kako izlazi iz kluba, trči ulicama i spušta se prema rijeci, još uvijek nije jasno zašto

Podsjetimo, Matej Periš nestao je prije gotovo mjesec dana u Beogradu, a približno toliko traje i zasad neuspješna potraga za njim. Nešto iza 1:40 u noći između 30. i 31. prosinca istrčao je iz kluba Gotik.

Nadzorne kamere su ga snimile kako trči beogradskim ulicama, neuspješno pokušava zaustaviti taksi i desetak minuta nakon što je krenuo iz Beton hale, u kojoj se nalazi Gotik, dolazi do restorana Savanova te se spušta stepenicama prema rijeci. Još je uvijek potpuno nejasno zašto je odjurio iz kluba i zašto je na koncu krenuo prema Savi.

MUP Srbije objavio je kako se na snimkama vidi objekt koji se kreće nizvodno Savom od Brankovog mosta prema ušću u Dunav te da se lokacije tog objekta poklapaju s posljednjim registriranim lokacijama s Matejevog mobitela. 

Pročitajte više