Policija i USKOK upali na Ekonomski fakultet u Osijeku: Zbog kupovanja ispita privedeno 39 osoba!

Foto: Emica Elveđi/Cropix

PRIPADNICI kriminalističke policije i USKOK-a upali su jutros oko 8 sati na Ekonomski fakultet u Osijeku i započeli s pretraživanjem ureda i izuzimanjem dokumentacije. Privedeno je 39 osoba. Među njima je pet profesora, jedan asistent, 21 student, a ostalo su djelatnici administracije. Iz PU osječko-baranjske potvrdili da je u tijeku kriminalističko istraživanje. Istraga je povezana s kupovinom i prodajom ispita na osječkoj Ekonomiji. Akcija USKOK-a navodno je trajala godinu dana.

Cijene bile od tisuću eura za dvojku pa na više

Sumnja se na kupnju i prodaju ispita, zloporabu položaja i ovlasti i druge koruptivne radnje. Studenti kažu da su čuli za kupovinu ispita i da su cijene bile od tisuću eura za dvojku pa na više. Među privedenim profesorima, javlja Media Servis, spominju se imena Miljenka Crnca, Gorana Marijanovića, njegovog asistenta Dražena Čučića i profesora Luke Crnkovića, dok je ime dvojice profesora još uvijek nepoznato.

Dekan fakulteta Željko Turkalj jutros je bio na službenom putu u Zagrebu. Krenuo je nazad prema Osijeku nakon što je saznao što se događa. Ne smije, kako kaže, ništa komentirati: "Ne bih mogao sada ništa komentirati jer nemam nikakve detaljne informacija. Između ostalog, zamolili su nas da se suzdržimo od komentara dok ne obave predradnje na osnovi kojih će oni dati priopćenje pa onda mi možemo komentirati", rekao je Turkalj.

Sutra će se znati ostaje li tko u pritvoru

Ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan kaže da je ovo nastavak afere Indeks, a istraga je trajala dulje vrijeme. "Radi se o koruptivnim aktivnostima koje su poduzimane tijekom dužeg razdoblja na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku. Osobe su uhićene, ispitivanje je u tijeku, a nakon ispitivanja bit će donesena odluka za koje osobe će biti predloženo određivanje istražnog zatvora", kaže Cvitan dodavši da će se sutra, znati više.

"Očekujem da će sutra određeno ročište od strane istražnog suca Županijskog suda u Osijeku ua odlučivanje o prijedlogu Ureda za određivanje istražnog zatvora protiv određenog broja osoba", istaknuo je Cvitan.


Pročitajte više