Policija još traga za pljačkašima banke

POLICIJA još traga za trojicom pljačkaša Privredne banke Zagreb u Središću, koji su sinoć oko 19 sati maskirani i naoružani pištoljima uzeli nekoliko stotina tisuća kuna, izvijestila je na današnjoj konferenciji za novinstvo zagrebačka Policijska uprava.

U poslovnici PBZ-a bilo je šest službenica i jedna stranka. Jedan maskirani pljaškaš ušao je u prostoriju iza šaltera, gdje je službenica brojila veću količinu novca.

Prijeteći službenici pištoljem, pljačkaš je u već pripremljenu putnu torbu stavio sav taj novac, a drugi je razbojnik iz prednjeg pulta uzeo određenu količinu novaca.

U tom trenutku uključio se alarm i pljaškaši su pobjegli iz poslovnice PBZ-a tamnom vozilom, vjerojatno peugetom 306.

Policija nastavlja potragu za pljačkašima i vozilom kojim su se koristili. Još nije utvrđeno koliko je novca ukradeno.

Zagrebačka Policijska uprava također je izvijestila da je jučer u 18 sati opljačkana poslovnica Križevačke banke u Vrbovcu, a šteta se procjenjuje na nešto više od deset tisuća kuna.

Nepoznati maskirani razbojnik ušao je u poslovnicu te banke dok je u njoj bila samo službenica i od nje - prijeteći joj kraćom puškom - zatražio novac. Kada mu je dala novac, pljačkaš se pješice udaljio, a policija za njim traga.

Jučer se dogodilo još jedno razbojstvo, izvijestila je zagrebačka Policijska uprava.

Naime, na parkiralištu trgovačkog centra King Crossa u Susedgradu jučer je napadnut službenik mjenjačnice, a oduzeto mu je oko dvjesto tisuća kuna.

Kad je s preuzetim dnevnim utrškom došao do automobila na parkiralištu, s leđa mu je prišao nepoznati muškarac i udario ga u zatiljak. Službenik mjenjačnice je pao i nakratko izgubio svijest, a napadač je uzeo vreću u kojoj je bilo oko 200.000 kuna.

Policija upozorava građane da oni koji rade s gotovinom moraju poduzeti ne samo minimalne mjere zaštite koje propisuje Zakon, nego i procijeniti optimalne mjere kako bi njihovo poslovanje s gotovinom bilo sigurno.

Jučer su pak na autocesti Zagreb - Lipovac kod odmorišta, "cestovni lopovi" po starom, poznatom običaju, signalizirajući kvar na automobilu, počinili dvije drske krađe.

Oštećeni su državljanin Luxemburga i državljanin Austrije, kojima su lopovi iz svojeg automobila signalizirali kvar. Kad su se stranci zaustavili da pogledaju o kakvom je kvaru riječ, dvojica lopova prišla su njihovim automobilima. Dok je jedan pokazivao navodni kvar, drugi im je ukrao lisnice. Državljanin Luxemburga oštećen je za nekoliko stotina kuna, a Austrijanac za više od 15.000 kuna.

Pročitajte više