Policija na Ultri privela gotovo 300 osoba, naplatili više od pola milijuna kuna kazni

Foto: FaH

MUP je također dobro poslovao na Ultra Europe festivalu. U tri dana priveli su 296 osoba, uglavnom zbog droge te naplatili 588 tisuća kuna kazni! Od privedenih, duplo je više stranaca, njih 189. Protiv osmorice je podnijeta kaznena prijava zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Oduzeto je 1100 komada ecstasyja, 73 tablete i 92 i pol grama MDMA, 13 tableta i 79,8 grama amfetamina, 253 grama marihuane, 34 grama kokaina, 12 i pol grama hašiša i 1,7 gram ketamina.

Posljednji dan bio je "najuspješniji" za policiju. Čak 118, ili osam više nego dan ranije, finale Ultre popratilo je u policijskoj postaji. U Državno odvjetništvo doveli su 44-godišnjaka koji je na ulici uhićen sa 44 komada ecstasyja i 0.35 grama amfetamina. 

U policiji su naveli da je povoljno stanje sigurnosti za vrijeme Ultra festivala rezultat višemjesečne pripreme. Poduzeli su i niz preventivnih radnji u cilju suzbijanja kažnjivih radni i situacija koje mogu ugroziti sigurnost posjetitelja festivala. Uoči održavanja Ultre priveli su osam osoba zbog dilanja, a osim droge, pronašli su i oružje i streljivo.

Pročitajte više