Objavljeni detalji mučenja djece u kalifornijskoj "kući strave", roditelji tvrde da nisu krivi

Foto: Facebook
 
RODITELJI iz Kalifornije optuženi za mučenje, zlostavljanje i zarobljavanje svojih 13 djece izjavili su na sudu da nisu krivi, piše BBC.
 
David Turpin (56) i Louise Turpin (49) optuženi su za zarobljavanje, mučenje i zlostavljanje svojih 13 djece dobi između dvije i 29 godina. Uhićeni su nakon što je njihova 17-godišnja kći pobjegla iz kuće, gdje je policija kasnije pronašla nekoliko djece vezane lancima za krevete i kronično pothranjene.
 
>>UŽAS U SAD-U Par godinama držao 13 djece u lancima, bili su gladni i živjeli su u smradu
 
 
Par se pojavio na sudu nakon što su tužitelji iznijeli optužbe za stravično zlostavljanje protiv njih. Tužitelj okruga Riverside Mike Hestrin izjavio je da je par kažnjavao djecu vezanjem, prvo užetom, a zatim lancima s lokotima. Dodao je da bi navedeno kažnjavanje trajalo tjednima ili mjesecima i pogoršavalo se s vremenom.
 
Detalji odvratnih zločina roditelja
 
Tužitelji su također izjavili kako dokazi pokazuju da djecu nisu odvezali ni kada bi trebali obaviti nuždu. Kćer koja je pobjegla izjavila je da je s braćom i sestrama planirala bijeg dvije godine, dodao je Hestrin, te iznio detalje odvratnih zločina roditelja:
 
1. Djecu su kažnjavali prebijanjem i davljenjem
 
2. Smjela su se tuširati jednom na godinu
 
3. Držali su ih budnima tijekom noći, a išli su spavati oko 4 ili 5 sati ujutro
 
4. Djeci su kupovali igračke koje nisu smjeli dirati, pronađene su zapakirane u kući
 
5. Ako bi dijete opralo ruke iznad zapešća, bilo bi kažnjeno zbog "igranja vodom"
 
6. Djeci su davali samo jedan obrok dnevno, a ponekad bi kupovali hranu i ostavljali je na mjestima gdje je djeca ne mogu doseći, nego samo gledati u nju
 
7. Djeca nikada nisu bila kod zubara i nisu primila nikakvu medicinsku njegu u više od posljednje četiri godine
 
8. Djeca nisu obrazovana i nisu znala kako izgleda policajac
 
Djeca Turpina su na liječenju u bolnici od kada su oslobođena u ponedjeljak. Doktori kažu da su u dobrom stanju, ali neka od njih su pretrpjela nepopravljive fizičke i psihičke probleme.
 
Vlasti su objavile da je 12-godišnje dijete imalo prosječnu težinu 7-godišnjaka, dok je 29-godišnje dijete težilo samo 37 kilograma kada su pronađena. Nekoliko djece boluje od neuropatije, odnosno oštećenja živaca zbog ekstremnog i dugogodišnjeg zlostavljanja, rekao je Hestrin. 

Pročitajte više