Policija objavila snimku Pukanićevog ubojice

ZAGREBAČKA policija večeras je u javnost pustila snimku koju su nadzorne kamere zabilježile u Nacionalovom dvorištu na dan ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića. Na nadzornim se snimkama navodno vidi muškarac koji se na parkiralište dovezao mopedom u kojem je bila postavljena bomba, a kojeg je parkirao kraj Pukanićevog luksuznog Lexusa. On je jedna od dvije osobe koje policija sumnjiči za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića. Drugi je atentator prikazan na fotorobotu objavljenom u subotu.

Istragom je utvrđeno kako bomba nije bila postavljena ispod automobila, niti pored njega kako se isprva pretpostavljalo, već je bila na mopedu koji je još od jutra bio parkiran kraj Pukanićevog Lexusa. Muškarac koji je mopedom došao u Nacionalovo dvorište u 12.40 sati na glavi je imao kacigu, što otežava identifikaciju iako su ga snimile nadzorne kamere. Neko se vrijeme kretao dvorištem, da bi se udaljio u nepoznatom smjeru u 12.44 sati, pokazale su nadzorne kamere.

Na naš upit zašto se sa objavom snimke čekalo tjedan dana već su prije krenuli u izradu fotorobota, Borovec je odgovorio kako "je snimka objavljena sad jer je to stručna procjena tima koji vodi istragu oko ubojstva", te dodao kako o detaljima te procjene ne može govoriti.

Borovec kaže kako je policija u posjedu još brojnih snimki s nadzornih kamera, ali one zasad nisu puštene u javnost jer smatraju da istraga od toga neće imati koristi. "Izdvojili smo samo ove snimke na kojima se muškarac sa skutera najbolje vidi. Mi smo uzeli snimke svih tehničkih nadzora u blizini mjesta događaja i sve su snimke u provjeri, pomno se promatra svaki detalj", kaže Borovec.

"Iako muškarac sa snimke ima kacigu, nadamo se da bi ga netko mogao prepoznati temeljem odjeće, tjelesne konstitucije ili nekog drugog čimbenika", objasnio je Borovec. "Molimo građane da nakon objave snimke imaju li korisnih informacija, s punim povjerenjem nazovu policiju. Otvorili smo posebni telefon 01/4563-287 ili na broj 92", rekao je Borovec, te istaknuo kako su od građana dosad dobili puno korisnih informacija o drugom počinitelju atentata, koji je prikazan na fotorobotu koji je prošlu subotu plasiran u javnost, ali o prirodi tih informacija ne može govoriti.

I.K./P.V.
Foto: PUZ

Pročitajte više