Policija privela Turčina koji je u Hitnu pomoć doveo predoziranog zagrebačkog konobara

ISTRAŽUJUĆI smrt konobara koji se predozirao u jednom kafiću u središtu grada policija je u automobilu 25-godišnjeg Turčina, s kojim je konobar dovezen u Hitnu pomoć, pronašla 25 grama heroina, deset tableta heptanona i metalnu žlicu s tragovima droga.

Turski državljanin potom je uhićen i prepraćen istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda, a policija je protiv njega uz kaznenu podnijela i prekršajnu prijavu za zlouporabu droga.

Mladi konobar preminuo je nakon što je s Turčinom u lokalu gdje je radio intravenozno konzumirao heroin. Kada mu je pozlilo od prevelike količine heroina turski državljanin svojim ga je automobilom "mitsubuishi colt" odveo u Stanicu za hitnu medicinsku pomoć, gdje je, nakon pokušaja reanimacije, konstatirana smrt.

Tijekom vikenda u Zagrebu je uhićen i 28-godišnjak koji je, kada su mu policajci pokucali na vrata, kroz prozor bacio vrećicu marihuane i preciznu digitalnu vagu.

Naknadno je utvrđeno da se u vrećici nalazi 243 grama marihuane, a pretragom njegova stana pronađeno je i deset heptanona, gram kokaina, paketić s oko 0,4 grama kokaina koji je bio odbačen u WC školjci te paketić s oko 7 grama praškaste materije bijele boje sa za sada nepoznatim sadržajem.

Mladić je nakon kriminalističke obrade, uz prekršajnu i kaznenu prijavu, doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, kažu u policiji.

Pročitajte više