Policija u Karlovcu istražuje pokušaj silovanja nogom od stolca u Šumarskoj školi



TRI POLICAJCA i jedna policajka u poslijepodnevnim satima u srijedu posjetili su Šumarsku i drvodjeljsku školu u Karlovcu. Troje policajaca u civilu došlo je ispitati medijske napise o navodnom pokušaju seksualnog zlostavljanja koji se u toj školi dogodio prošlog tjedna.

Policija će razgovarati sa svim učenicima razreda u kojem su trojica učenika svog kolegu pokušala silovati nogom od stolca. O događaju se danas na konferenciji za novinare očitovao i ravnatelj škole Robert Erdeljac. Potvrdio je da se incident dogodio, ali dodao i da se, po njegovom mišljenju, ne radi o pokušaju seksualnog zlostavljanja i silovanja.

Pedagoginja škole Mirna Korkut novinarima je objasnila da škola dosad nije imala problema s trojicom učenika koji su počinili ovaj incident, ali je potvrdila kako su se nakon otkrića ovog slučaja i drugi učenici požalili da su bili žrtve iste prakse.

Navodno su u zadnja dva tjedna na isti način zlostavljali šestoricu drugih, mahom fizički slabijih i rastom nižih učenika, dok se jače nisu usudili dirati. Brine i to što su incidentu svjedočili i drugi učenici, ali nisu reagirali, vjerojatno zbog straha da i sami ne bi stradali.

Pročitajte više