Policiji se predala osoba za kojom je raspisana tjeralica u vezi s mogućim kravljim ludilom

Vukovarskosrijemskoj policiji večeras se u pratnji odvjetnika predala osoba za kojom je policija jučer raspisala tjeralicu u okviru kriminalističke obrade u vezi s navodnom pojavom kravljeg ludila u Hrvatskoj, rekao je večeras glasnogovornik vukovarskosrijemske policije Miroslav Janić.

"Nakon što se u pratnji odvjetnika predala policiji, osoba za kojom smo raspisali potragu uhićena je i nad njom se obavlja kriminalistička obrada", rekao je Hini kratko Janić koji nije želio otkriti identitet uhićene osobe.

Neslužbeno se međutim doznaje kako je riječ o dugogodišnjem nakupcu stoke iz Orolika nedaleko Vinkovaca Milenku Pribičeviću, kojeg mediji dovode u vezu s kupovinom navodno zaražene krave s imanja Ivana Cerančevića iz Ivankova.

Policija, rekao je Janić, nastoji rasvijetliti tijek prodaje i transporta navodno zaražene krave s imanja Ivana Cerančevića do klaonice Pivac kod Vrgorca u kojoj je krava zaklana, i koja je u redovitoj proceduri poslala uzorak na testiranje u Zagreb, gdje je utvrđena utemeljena sumnja u bolest.

Usporedo s policijom, slučaj istražuje i Veterinarska inspekcija Uprave za veterinarstvo. Naime, svjedodžbu o zdravstvenom stanju krave izdala je Veterinarska stanica Vinkovci, koja nema koncesiju za područje Ivankova.

Konačni rezultat testa na kravlje ludilo, koji se radi u Velikoj Britaniji, očekuje se sutra ili, kako je danas rekao glasnogovornik Ministarstva poljoprvrede Mladen Pavić, najkasnije u ponedjeljak.

(Hina) xzdra yjn

Pročitajte više