Pomagač riječkog Psiha na sudu kazao kako mu je žao žrtava

LUKA OBROVAC koji je s još dvojicom pomagača optužen za trostruko ubojstvo kazao je danas na riječkom sudu kako mu je žao žrtava te da je svjestan kako će zbog svega ispaštati njegovi roditelji i dijete koje još nije vidio.

23-godišnji Obrovac je s 22-godišnjim Ivanom Dvorskim-Psihom i 22-godišnjim Reneom Ljubojevićem u ožujku prošle godine ubio Đanija i Benita Vukošu i Mirjam Švaljek. Nakon što su brutalno ubijeni, trojac je zapalio cijeli stan.

Na današnjem nastavku suđenja Obrovac je kazao kako ga je kobne večeri Psiho nagovorio da dođe do njegova stana u kojem je bio i Ljubojević. Zajedno su otišli do Vukoša kako bi riješili neke dugove.

"Dvorski je izašao iz lifta i mi smo čuli udarce. Onda nas je pozvao da uđemo u stan, a ja sam vidio Dvorskog kako drži pištolj i svađa se s Đanijem koji se počeo derati i krenuo je na Dvorskog", tvrdi Obrovac koji je, kaže, odmah pobjegao iz stana i u liftu je kazao Ljubojeviću kako je Dvorski pucao. Tada su sva trojica došla u prizemlje kada je Dvorski-Psiho kazao kako se moraju vratiti gore i sakriti sve tragove ubojstva.

Tužiteljstvo traži da se Dvorskog osudi za ubojstvo, a ostalu dvojicu za razbojništvo i prikrivanje.

J.M.
Foto: Vjesnik

Pročitajte više